Uppskattat jubileum för Regnbågen

En solig och varm söndag i juni firade Regnbågens seniorboende 10-års jubileum på Mälarpaviljongen. Det bjöds på bubbel sponsrat av True Colours och goda snittar. Det var en glad och uppsluppen stämning på pråmen och kvällens konferencier Rober Fux var – som vanligt – vältalig och guidade oss firare genom ett pärlband av duktiga artister.

Efter att ordföranden August Boj hälsat välkommen bjöd sopransaxofonisten Anders Paulsson på sköna toner som svepte ut över Mälarens vatten. Efter en stund fattade begåvade 15-åringen Sebastian Rydgren micken och gav oss några nyskrivna poplåtar, magnifika Paulina Pfeiffer sjöng arior bland annat ur Carmen innan det var dags för den Bulgariska kvinnokören ”Perunika”. Den underbara Gladys del Pilar fick pråmen att gunga och artisten Micke Grahn sjöng sig in i våra hjärtan.

Därefter var det dags att utnämna Christer Fällman, förre ordföranden och grundaren av Europas första boende för äldre HBT-personer, till hedersmedlem i föreningen. En symbolisk guldmedalj delades ut till grundaren (numera föreningens kommunikatör) av Agneta Sparre (ledamot i styrelsen).

 

Inbjuden till jubileet var också Joakim Larsson, dåvarande borgarråd inom stadens äldreförvaltning, med fru Katarina. Joakim var även ordförande i styrelsen för stadens fastighetsbolag Micasa Fastigheter, och spelade en viktig roll för att vårt seniorboendet kunde förverkligas.

 

Det var en härlig kväll, och det talas redan om en fortsättning…