Möte med stadens styrande

Regnbågens grundare och kommunikatör Christer Fällman har medverkat i ett panelsamtal om situationen för HBTQI-frågor och städernas och civilsamhällets ansvar. Mötet skedde på inbjudan av Stockholms stads styrande politiker på Mälarpaviljonen under Stockholm Pride.
Christer Fällman tog upp tre frågor:
• Hur ser staden på den försämrade situationen för transpersoner främst när det gäller tillgången till könsbekräftande vård.
• Vad kan göras för att utbilda hemtjänstpersonal om HBTQI-personer och deras rättigheter?
• Behöver vi inom HBTQI-gruppen vara oroliga för att Sverigedemokraterna ska få inflytande efter valet i höst?
Anna Järlemyr, moderat finansborgarråd, talade i positiva termer och ville gärna fortsätta samtalet med Christer Fällman framöver. Alla i gruppen ansåg att det var av största vikt att arbeta för transpersoner men att det är ett komplext område som kräver stor förståelse hos de som fattar besluten.

The Regnbagen founder and spokesperson Christer Fällman was invited to a dialogue with the leading politicians in Stockholm during the Stockholm Pride festival. He spoke about the rights for transpersons in society, the need for LGBTI-education of people working with care for elderly, and warned for cooperation with the right-wing SD party after the elections this autumn.
The Stockholm mayor Anna Järlemyr was positive and promised a continued dialogue with Christer Fällman.

Fredrik Saweståh ordförande för Stockholm Pride, Anna König Järlemyr M finansborgarråd, Christer Fällman Regnbågen, Goran Miletic programchef på Civil Rights Defenders, Jan Jönsson L socialborgarråd och Pär Viktorsson Harrby RFSL.