Regnbågen först bland HBT-boenden

Den irländska webbtidningen gcn listar Regnbågen först i sin genomgång av seniorboenden för HBT-personer i Europa och USA. Att Regnbågen kommer först beror på att boendet är det äldsta för HBT-seniorer, grundat 2009.

Sedan dess har en del andra boenden tillkommit. Dock saknas sådana än så länge i nästan alla länder. De som finns har långt ifrån tillräckligt med platser för att ge sina länders HBT-personer ett tryggt åldrande i gemenskap. Dock finns det ett stort intresse på många håll för att öppna egna HBT-seniorboenden. Det syns tydligt i den mängd besökare som Regnbågen får från andra länder och andra världsdelar, det senaste från Australien.

Här är andra seniorboenden för HBT-personer som nämns i artikeln:
Tonic Housing i London Storbritannien.
Villaverde District, Madrid, Spain.
Roze Hallen, Amsterdam, Nederländerna.
Rainbow Vista, Oregon, USA.
Living Out, Södra Kalifornien, USA.

Artikeln i webbtidningen gcn är saklig och välskriven och kan läsas här.