Möte med regeringens pensionärskommittéChrister Fällman har, som kommunikatör i Regnbågen, varit inbjuden till Regeringens pensionärskommitté på Socialdepartementet i närvaro av Lena Hallengren, socialminister och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister.

Temat på mötet var Hur kan vi stärka äldre hbtq-personers ålderdom?

Christer Fällman berättade om bildandet av den kooperativa hyresrättsföreningen Regnbågen och propagerade starkt för behovet av fler lägenheter för äldre hbt-personer. På mötet diskuterade även vikten av att fler kommuner bygger fler boenden för äldre med olika inriktning och utbud.

En utvidgad och bättre sexualundervisning i skolan samt ekonomisk lättnad för företag som önskar att bli hbt-certifierade, var bland de önskemål som Christer Fällman framförde. Vidare påtalade han vikten av utökad utbildning för vårdpersonal som arbetar med äldre med en demensdiagnos.

– Det blev en bra debatt rörande viktiga frågor, i öppen atmosfär gjorde denna stund till ett möte värt att minnas, säger Christer Fällman.