Regnbågsmingel på ambassad

Vid den australiska transkvinnan Julie Peters event i Regnbågens aula – notisen nedan –  deltog både Australiens public service-TV och en representant för landets ambassad. Det återgäldades med en inbjudan till en mottagning på Australiens ambassad. Anne deltog som representant för Regnbågens styrelse på minglet med ambassadpersonal och dussintals deltagare  i en internationell konferens. 

Konferensen var en del i ett internationellt arbete för att förbättra situationen för HBTQI+-personer i länder över hela världen. Det arbetet sker i Global Equality Fund, som nu samlade deltagare från hela världen för sitt höstmöte med Sida som värd. 

Fonden administreras av USA:s utrikesdepartement med stöd från en rad länder, bland dem Sverige, och är främst inriktad på att hjälpa gräsrotsorganisationer och aktivister att skydda HBTQI+-personer från förföljelse och att främja deras mänskliga rättigheter.

Se vidare https://www.state.gov/global-equality-fund/