Uppskattad show på Regnbågen

Julie Peters föreställning filmades inför stor publik.

Det blev fullsatt i Regnbågens aula vid det senaste eventet. Uppemot 100 medlemmar, boende i Regnbågen och Rio och deras vänner kom för att lyssna när den australiensiska transkvinnan Julie Peters berättade om sitt liv. 

Dragartisterna Reine och Miss Tobi underhöll till välkända låtar av ABBA, som är populära i Australien.

Allt spelades in av TV-bolaget ABC, ett rikstäckande australiensiskt public servicebolag som gör en dokumentär om Julie Peters. De intervjuade också boende och filmade lägenheter och lokaler i Regnbågen.

Julie Peters är 72 år och vill skapa ett seniorboende för HBT-personer likt Regnbågen i Australien. 

Hennes berättelse var i grunden den som många transpersoner har gemensam. En uppväxt där man inte passar in, blir missförstånd och mobbad, även i utbildning och arbete. En berättelse som egentligen är tragisk men som gavs med glimten i ögat, mycket självironi och många roliga poänger om samhällsnormen när det gäller kön. 

Julie Peters föreställning gjorde stor succé bland åhörarna. Vi får hoppas att programmet om henne kommer att visas i Sveriges television. 

Dragartisterna Reine och miss Tobi underhöll till gamla godingar av ABBA.
Regnbågens Stuart Ward var huvudarrangör för besöket och hälsade alla välkomna.
Miss Tobi, Julie Peters och Reine tackar publiken.