Regnbågen med i TV igen

Sittande Stuart Ward och Agneta Sparre från Regnbågen samt Anna Sliverskog, forskare om villkoren för äldre HBTQI+-personer. Stående äldreforskaren Ingmar Skoog och programledaren Kattis Ahlström.

Regnbågen och livet som äldre HBTQi+ blir ämnet i ett avsnitt av tv-programmet ”Studio 65” som sänds efter sommaren.

Programmet ”Studio 65” som sänds i SVT och Kunskapskanalen beskrivs som ”kända och okända 65-plussare berättar om sina erfarenheter och tankar om livet som äldre. Gripande livshistorier blandas med råd, forskning och inspiration.” 

Programledaren är den kända Kattis Ahlström. Ingmar Skoog, som är en av Sveriges och världens mest framstående äldreforskare, medverkar som expert och bisittare. 

I slutet av mars var det inspelning av programmet. Då medverkade Regnbågens kommunikatör Stuart Ward och den f d styrelseledamoten Agneta Sparre, en av de första som flyttade in på Regnbågen, tillsammans med Anna Siverskog som är filosofie doktor i äldre och åldrande. 

Anna Silverskog har forskat i frågor om äldre personer som identifierar sig som HBTQi+. Temat för programmet var att vara äldre som HBTQi+ mot bakgrund av alla förändringar och utvecklingen i samhället de senaste 50–60 åren. Regnbågens äldreboende avhandlades också under programmets gång. Det aktuella programmet kommer att sändas efter sommaren.

Text: Stuart Ward, Regnbågen